Vă invităm la Lansarea volumului Răzbunarea barbarilor. 2000 de ani fără Ovidiu la Tomis, semnat de Dorin Popescu, pe 21 octombrie 2017 la Constanța

0
51

România Citește Vă invită la lansarea volumului Răzbunarea barbarilor. 2000 de ani fără Ovidiu la Tomis, realizat împreună cu 80 de autori din 20 de orașe din România și Italia – oameni de cultură, profesori universitari, filologi, istorici, critici literari, exegeți ovidieni, latiniști, dascăli, studenți, elevi etc.

După cum anticipam, volumul menționat (autor Dorin Popescu, co-editori Dorin Popescu și Liviu Franga, Editura Ideea Europeană, Colecția Istoria mentalităților, București, 2017), căruia contribuțiile autorilor respectivi i-au conferit greutate culturală și plus-valoare, este monumental. Îndrăznesc să îl numesc unic în lume, din pricini pe care le-am expus public în mod repetat. Este o carte-document, o carte-monument și deopotrivă una exegetică.

Volumul va fi lansat la Constanța, la 21 octombrie 2017, ora 11.00, la statuia lui Publius Ovidius Naso și (ulterior) în sala de festivități a Muzeului de Istorie Națională și Arheologie din Constanța / MINAC, Piața Ovidiu nr. 12, conform programului în cadrul proiectului multianual România Citește al Fundației Ideea Europeană din București (proiect derulat în premieră la Tomis, cu această ocazie).

Programul lansării:
11.00 Depunere de flori la Statuia lui Publius Ovidius Naso
11.05 Recitarea „Poemului către Ov”
11.10 Fotografie colectivă
11.15 Lansarea volumului la Sala de festivități a MINAC

Invitați (prezintă volumul):
– prof. univ. dr. Valentin Ciorbea, istoric dobrogean.
– conf. univ. dr. Aurelia Lăpușan, publicist dobrogean.
– Aura Christi, poet, romancier,. eseist, redactor-șef al revistei „Contemporanul”.

Moderator: dr. Dorin Popescu.

Vă așteptăm cu drag la lansarea volumului, alături de familie și de prietenii culturali ai lui Ovidius din Tomis și din afara sa!

Organizatori: Fundația Culturală Ideea Europeană, Revista Contemporanul, România Citește în parteneriat cu Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța.

RomaniaCiteste.ro

LĂSAȚI UN MESAJ