Vă invităm la Lansarea volumului Răzbunarea barbarilor. 2000 de ani fără Ovidiu la Tomis, semnat de Dorin Popescu, pe 21 octombrie 2017 la Constanța

0
790

România Citește Vă invită la lansarea volumului Răzbunarea barbarilor. 2000 de ani fără Ovidiu la Tomis, realizat împreună cu 80 de autori din 20 de orașe din România și Italia – oameni de cultură, profesori universitari, filologi, istorici, critici literari, exegeți ovidieni, latiniști, dascăli, studenți, elevi etc.

După cum anticipam, volumul menționat (autor Dorin Popescu, co-editori Dorin Popescu și Liviu Franga, Editura Ideea Europeană, Colecția Istoria mentalităților, București, 2017), căruia contribuțiile autorilor respectivi i-au conferit greutate culturală și plus-valoare, este monumental. Îndrăznesc să îl numesc unic în lume, din pricini pe care le-am expus public în mod repetat. Este o carte-document, o carte-monument și deopotrivă una exegetică.

Volumul va fi lansat la Constanța, la 21 octombrie 2017, ora 11.00, la statuia lui Publius Ovidius Naso și (ulterior) în sala de festivități a Muzeului de Istorie Națională și Arheologie din Constanța / MINAC, Piața Ovidiu nr. 12, conform programului în cadrul proiectului multianual România Citește al Fundației Ideea Europeană din București (proiect derulat în premieră la Tomis, cu această ocazie).

Programul lansării:
11.00 Depunere de flori la Statuia lui Publius Ovidius Naso
11.05 Recitarea “Poemului către Ov”
11.10 Fotografie colectivă
11.15 Lansarea volumului la Sala de festivități a MINAC

Invitați (prezintă volumul):
– prof. univ. dr. Valentin Ciorbea, istoric dobrogean.
– conf. univ. dr. Aurelia Lăpușan, publicist dobrogean.
– Aura Christi, poet, romancier,. eseist, redactor-șef al revistei “Contemporanul”.

Moderator: dr. Dorin Popescu.

Vă așteptăm cu drag la lansarea volumului, alături de familie și de prietenii culturali ai lui Ovidius din Tomis și din afara sa!

Organizatori: Fundația Culturală Ideea Europeană, Revista Contemporanul, România Citește în parteneriat cu Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța.

RomaniaCiteste.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here