Eveniment: Convorbiri literare – 150 de ani

0
639
Convorbiri literare – 150 de ani – 2017
Cu ocazia împlinirii a 150 de ani de la înființarea Revistei „Convorbiri literare”, în perioada 22-25 aprilie 2017, s-au desfășurat la Iași diverse evenimente culturale. Seria manifestărilor s-a încheiat în seara zilei de luni, 24 aprilie, în Sala Mare a Primăriei Municipiului Iași.
La eveniment a fost prezent și Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, care a dăruit membrilor redacției revistei o icoană a Sfintei Cuvioase Parascheva, ocrotitoarea Moldovei.
În debutul evenimentului a fost proiectat un film documentar cu istoria revistei „Convorbiri literare” de la înființare și până în prezent, iar de-a lungul întâlnirii trupa de muzică veche Trei Parale a întreținut atmosfera de sărbătoare.
 
Seara s-a încheiat cu acordarea Premiilor anuale „Convorbiri literare”. Anul acesta au fost acordate și două noi premii: Premiul „Iacob Negruzzi” pentru cea mai bună revistă literar-culturală și Premiul Național „Titu Maiorescu” pentru critică literară, ce a fost înmânat lui Nicolae Manolescu, numit cel mai mare critic literar român post-belic. (Adrian Sârbu)
Video Convorbiri literare – 150 de ani:

 
Fototeca Convorbiri literare – 150 de ani:

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here